IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Iskolai akciók 2010

BAJAI DOBOZ NAP

Értékes díjakért gyűjthették a tejes és gyümölcsleves dobozokat Baja óvodásai és iskolásai

 Baja, 2010. március 24. – Magyarországon 100 italos kartondobozból mindössze 14 darab kerül a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe, holott ennek a csomagolóanyagnak a 75%-a papír, ami újrahasznosítható lenne. A statisztika javításához és környezetünk élhetőbbé tételéhez szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. És az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szakmai együttműködésével ma, 2010. március 24-én, Baján indította el országos dobozgyűjtő akcióját, amelyre a város 13 óvodája és iskolája jelentkezett. Az akció keretében a szorgalmas bajai gyermekek összesen 230 ezer forintot nyerhettek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhettek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért. 

Előzetes 

Sajtóközlemény

Eredmények

SZÉKESFEHÉRVÁRI DOBOZ NAP 

Székesfehérvár, 2010. április 27. – Közel 15.000 darab, azaz összesen 410 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Doboz Napján Székesfehérvár óvodásai és kisiskolásai. A Depónia Kft., a SZÉKOM Székesfehérvári Kommunális Zrt és az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szakmai együttműködésével létrejött akcióban 80 kilógrammnyi begyűjtött dobozzal a Vörösmarty Mihály Általános Iskola nyerte az iskolák létszámarányos és abszolút mértékben mért fődíját is, így az intézmény 150 000 forintot költhet majd sportszerre, illetve játékokra. Az óvodák versenyében is egy helyre kerül a két díj, a Tóvárosi Óvodába járó kisgyerekek összesen 80 ezer forintot nyertek a 73 kilogramm italos kartondobozzal. A diákok közötti verseny díját, egy MP4 lejátszót Nagy Natália, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2.a-s tanulója vihette haza 190 darab dobozért cserébe. 

Sajtóközlemény

Eredmények 

BUDAPESTI ÓVODAI DOBOZ NAP

4 KERÜLET, 46 ÓVODÁJÁNAK 5.200 KISÓVODÁSA GYŰJTI A KARTONDOBOZOKAT

Környezeti nevelés a gyerekeknek: cél a szülők ösztönzése

Budapest, 2010. április 8. – Újabb 4 budapesti kerület bevonásával kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) óvodákat célzó italos kartondoboz gyűjtőakciója. A Doboz Nap célja, hogy a legfiatalabb generációnak, rajtuk keresztül pedig a szüleiknek is bemutatassák e csomagolóanyag szelektív gyűjtésének fontosságát és lehetőségét. Hazánkban évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100 - 125 darab italos kartondobozt használ el. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át, azaz a családonként 17 darab italos kartondobozt gyűjtenek vissza szelektíven, míg a fennmaradó 108 darab, azaz összesen 344 millió doboz a hazai szeméttelepekre kerül. Az IKSZ célja, hogy a visszagyűjtési arány 2012-re 20%-ra növekedjen, így pedig 80 millió darab dobozból újrapapír papírdoboz, törlőkendő, füzet, vagy akár tojástartó készülhessen. A növekedéshez és környezetünk élhetőbbé tételéhez olyan szemléletváltásra van szükség, amelynek népszerűsítését már az óvodások körében el kell kezdeni. Az IKSZ az FKF Zrt., az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a Fegroup Invest Zrt. szakmai segítségével idén közel 90 óvodát szólított versenybe a Budapesti Doboz Napra.

 

Sajtóközlemény

 

Eredmények


GYULAI DOBOZ NAP

A gyulai gyermekek is megmérették magukat az ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTőakcióban

Értékes díjakért gyűjthették a tejes és gyümölcsleves dobozokat Gyula óvodásai és iskolásai 

Gyula, 2010. május 27. – Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100 - 125 darab italos kartondobozt használ el. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át azaz a családonként 17 darab italos kartondobozt gyűjtenek vissza szelektíven, míg a fennmaradó 108 darab, azaz összesen 344 millió doboz a hazai szeméttelepekre kerül. Az újrahasznosítás mértékének javításához és környezetünk élhetőbbé tételéhez szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), a Gyulai Közüzemi Kft. szakmai együttműködésével 2010. május 27-én rendezte meg Gyulán a Doboz Napot, amelyre a város összes óvodáját és általános iskoláját meghívta. Az akció keretében a szorgalmas gyulai gyermekek összesen 250 ezer forintot nyerhettek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhettek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért.


SZOLNOKI DOBOZ NAP

a szolnoki gyerekek is megméretteték magukat az ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTőakcióban

Értékes díjakért gyűjthetik a tejes és gyümölcsleves dobozokat Szolnok óvodásai és iskolásai 

Szolnok, 2010. május 19. – Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100 - 125 darab italos kartondobozt használ el. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át, azaz a családonként 17 darab italos kartondobozt gyűjtenek vissza szelektíven, míg a fennmaradó 108 darab, azaz összesen 344 millió doboz a hazai szeméttelepekre kerül. Az újrahasznosítás mértékének javításához és környezetünk élhetőbbé tételéhez szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), az EKO-PUNKT Nonprofit Kft., és a REMONDIS Szolnok Kft. szakmai együttműködésével 2010. május 19-én rendezte meg Szolnokon a Doboz Napot, amelyre a város összes óvodáját és általános iskoláját meghívta. Az akció keretében a szorgalmas szolnoki gyermekek összesen 230 ezer forintot nyerhettek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhettek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért.

Előzetes

Sajtóközlemény

Eredmények


TAPOLCAI DOBOZ NAP

A TapolcaI gyerekek is megmérettetik magukat az ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTőakcióba 

Értékes díjakért gyűjthetik a tejes és gyümölcsleves dobozokat Tapolca óvodásai és iskolásai 

Tapolca, 2010. november 18. – Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át gyűjtik vissza szelektíven, míg a fennmaradó mennyiség a hazai szeméttelepekre kerül. Az újrahasznosítási arány javításához szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban fontos elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az EKO-PUNKT Nonprofit Kft. és a Remondis Tapolca Kft. együttműködésével, 2010. november 18-án rendezi meg Tapolcán a Doboz Napot, amelyre a város összes óvodáját és általános iskoláját meghívta. Az akció keretében a szorgalmas tapolcai gyermekek összesen 230 ezer forintot nyerhetnek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhetnek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért is.

 Sajtóközlemény

 Eredmények


DABASI DOBOZ NAP

A DABASI gyerekeK is megmérettetik magukat az ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTőakcióban

Értékes díjakért gyűjthetik a tejes és gyümölcsleves dobozokat Dabas óvodásai és iskolásai 

 

Dabas, 2010. november 16. – Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át gyűjtik vissza szelektíven, míg a fennmaradó mennyiség a hazai szeméttelepekre kerül. Az újrahasznosítási arány javításához szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), az EKO-Punkt Nonprofit Kft., és a Remondis OKÖT Kft. együttműködésével 2010. november 16-én, rendezi meg Dabason a Doboz Napot, amelyre, a város összes óvodáját és általános iskoláját meghívta. Az akció keretében a szorgalmas dabasi gyermekek összesen 230 ezer forintot nyerhetnek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhetnek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért

 

Sajtóközlemény

 

Eredmények

 

Kapcsolódó híreinkx
> kampányok /Iskolai akciók 2004-2005 tanév
> kampányok /Iskolai akciók 2005-2006 tanév
> kampányok /Iskolai akciók 2006-2007 tanév
> kampányok /Iskolai akciók 2007-2008 tanév
> Kampányok /Iskolai akciók 2008-2009 tanév 1. félév
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.