IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Italoskarton az Európai Unióban

EURÓPAI ÚNIÓ

2004

11,5 milliárd darab italoskartont hasznosítottak 2004-ben Európa szerte.

2003

EU-ban az italoskartonok újrahasznosítási aránya elérte a 30%-ot 2003- ban

A  brüsszeli székhelyű Italoskarton és a Környezetvédlemi Szövetség (ACE) nyilvánosságra hozta a szektor 2003-ban elért általános újrahasznosítási arányait összesítő jelentést.
 
E szerint az akkor még 15 tagállamból álló Európai Unión belül a piacra került összes italoskarton 30 %-a került anyagában újrahasznosításra.
Ez közel 280.000 tonna, használat után összegyűjtött csomagolást jelent, amely papírgyárakban került újrahasznosításra és különbözõ papírtermékek – mint például kartonpapír, papírzsebkendő, egészségügyi papír vagy hullámpapír – készültek belőle.
 
Az ACE elnöke, Erika Mink (Tetra Pak)  szerint „Ezek az adatok világosan jelzik, hogy az italoskartonok újrahasznosíthatóak, és hogy valóban újra is hasznosítják őket. Az italoskarton-gyártók, szállítmányozóink és vásárlóink, az újrahasznosítók és az országos csomagolási hulladék-koordináló rendszerek intenzíven együttműködtek a visszagyûjtés és újrahasznosítási arányok növelésében. A lakosság aktívan közreműködött oly módon, hogy szelektíven gyűjtötték az értékes hulladékot. ” – nyilatkozta.
 

„Az italoskarton gyártók csupán egy kisebb hányadát állítják elő a teljes csomagolási hulladék-özönnek. Mindazonáltal biztosítani kívánjuk, hogy az italoskartonok saját értékláncunk szerint hozzájáruljanak a forráshatékonysághoz, valamint megfeleljenek az Európai Csomagolás és Csomagolási Hulladék Irányelvben (PPWD) a kartoncsomagolásra vonatkozó előírásoknak.” – foglalta össze Dr. Kevin Bradley, az ACE fõigazgatója.

© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.