IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Sajtóanyagok 2008

Sajtóanyagok 2008 

 

 • Budapest 2008 november 13-16.- Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés idén országos kampánya során népszerűsíti az italos kartonok szelektív gyűjtését, mégpedig egy érdekes verseny keretében.
  Sajtóközlemény
  Hulladékgyűjtési rekord 

 • Szolnok, 2008. augusztus 28. - Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés idén vidéki nagyvárosokban népszerûsíti az italos kartonok szelektív gyûjtését, mégpedig egy érdekes verseny keretében.
  „Lapítsd és Hozd!” – akció és az Óriás Italos Karton doboz augusztus 28-31-én a Szolnok Plázában.
  A teljes sajtóanyaag letölthetõ

 

 • Budapest, 2008. június 12. - Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés június 12-ére fõvárosi akciót szervezett 12 kerületben. Az akció keretében arra tanítják a lakosokat, hogy az italos karton hulladékot a papír közé lehet dobni a gyûjtõszigeten.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ , Fotók ( zip tömörített fájl)

 

 • Budapest, 2008. június 5.- „Az italos kartonok a kék gyûjtõedénybe valók! – Õk a belevaló dobozok” – ezzel a szlogennel jelentek meg Budapest közterületein hatalmas italos kartonok, óriási feltûnést keltve a járókelõk között. négy óriás italos karton jelenik meg a budapesti közterületeken, június 5-6-án, és június 9-10-11- és 12-án, minden nap 12 órától este 7 óráig. Útvonaluk a honlapon megtekinthetõ.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ

 

 • Pécs, 2008. május 19. – Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés szombaton zárta le a „Lapíts, ha bírsz’” elnevezésû akcióját Pécsett. A versenyben három díjat osztottak ki a dobozolók között.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ.

 

 • Pécs, 2008. május 13. – Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés idén vidéki nagyvárosokban népszerûsíti az italos kartonok szelektív gyûjtését, mégpedig egy különleges verseny keretében. „Lapíts, ha bírsz!” - az Óriás Italos Karton doboz május 16-17-én a pécsi Árkádban.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ.

 

 • Miskolc, 2008. április 28. – Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés ma zárta le „Lapíts, ha bírsz’” elnevezésû akcióját. A nyereményeket a miskolci Corában adták át.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ.

 

 • Miskolc, 2008. április 22. – Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés idén vidéki nagyvárosokban népszerûsíti az italos kartonok szelektív gyûjtését mégpedig egy különleges verseny keretében. „Lapíts, ha bírsz!” Miskolcon az Óriás Italos Karton doboz április 25-tõl 28-ig a Cora Áruházban.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ.

 

 • Debrecen, 2008. április 3. – 4 méter magas, 2 méter széles, óriás italos kartondoboz Debrecenben. Az ÖKO-Pannon Kht., az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) valamint az A.K.S.D Városgazdálkodási Kft. ezzel a hatalmas italos kartonnal kívánja az italos kartondobozok szelektív hulladékgyûjtésére ösztönözni a lakosságot. Az óriás italos kartondoboz április 3-tól 6-ig látható a Malompark Bevásárlóközpont fõépületében a fõbejárat mellett. A három szervezet a tejes és üdítõs kartondobozok további gyûjtésének ösztönzésére egy lakossági gyûjtõakciót is szervez. Ennek keretében a debreceniek a „belevaló” doboz mellett felállított gyûjtõponton leadhatják az otthon összegyûjtött, kimosott és laposra taposott dobozokat. Minden gyûjtõ szelektálásra ösztönzõ hûtõmágnest kap, a legtöbb replica omega dobozt gyûjtõ lakos nyereménye pedig egy 30.000 forint értékû vásárlási utalvány.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ.

 

 • Budapest, 2008. február 21. – Újabb állomásra érkezett az ország legnagyobb, 4 méter magas és 2 méter széles italos kartondoboza. Az óriás italos kartondoboz február 21-tõl 24-ig a törökbálinti CORA áruházban lesz látható. A látványos figyelemfelkeltõ eszközzel az ÖKO-Pannon Kht., valamint az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) célja, hogy szelektív hulladékgyûjtésre, ezen belül is az italos kartondobozok szelektív gyûjtésére ösztönözze a lakosságot, hiszen ennek a  csomagolástípusnak a hazai gyûjtési és hasznosítási aránya Európai Uniós összehasonlításban is alacsony.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ.
 • 2008.02.07.:
  4 méter magas, 2 méter széles és majdnem 9.000-szer férne el benne egy 1 literes „valódi társa”. Így néz ki az ország legnagyobb, óriás italos kartondoboza, amellyel az ÖKO-Pannon Kht. valamint az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) kívánja az italos kartondobozok szelektív hulladékgyûjtésére ösztönözni a lakosságot. Az óriás italos kartondoboz február 7-tõl 10-ig, elsõként az Árkád bevásárlóközpontban látható.
  A teljes sajtóanyag letölthetõ winword doc formátumban.

Kapcsolódó híreinkx
> környezetvédelem/ kutatás / vizsgalatokra bontott jelentes
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.