IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Sajtóanyagok 2005

Sajtóanyagok 2005 

 • 2005.10.20.: Lezárult a Kék doboz lottó akció

  Miskolci lakos nyerte a budapesti akció fõdíját

  Az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés egy hónapig tartó budapesti nyereményakciója október 15-én lezárult.
  A fõvárosiak számára meghirdetett játék eredményeit az október 20-iki sorsoláson értékelték a szervezõk.
  Miskolci lakos nyerte a budapesti akció fõdíjátAz Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés egy hónapig tartó budapesti nyereményakciója október 15-én lezárult. A fõvárosiak számára meghirdetett játék eredményeit az október 20-iki sorsoláson értékelték a szervezõk.

 

 • 2005.09.15.:
  Egyelõre még kevesen tudják, hogy szelektíven gyûjthetõ és még kevesebben azt, hogy melyik gyûjtõ edényben van a helye. Közvélemény-kutatási adatok szerint ezek azok a problémák, amelyek nehezítik a lakosság bekapcsolódását az italoskarton csomagolások különgyûjtésébe. Az italoskartonok újrahasznosítását szervezõ Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) egy újszerû tudatformáló kezdeményezéssel, a Kék Doboz lottó nevû játékkal igyekszik áthidalni ezt az információs szakadékot a budapesti lakosság körében.
  Kék Doboz Lottó sajtóközlemény

 

 • 2005. 05.09.: Elindult az elsõ italoskarton szállítmány

  Április 29-én elindult Budapestrõl az elsõ újrahasznosításra váró italoskarton-szállítmány Németországba annak a megállapodásnak a keretében, amelyet a tavaly megalakult Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés közremûködésével az Öko-Pannon Kht. Kötött, a Magyarországon szelektíven gyûjtött italoskarton dobozok hasznosítására.

  A német újrahasznosító cég szállítókamionja az Fegroup Invest Rt. Jászberényi úti telepérõl szállította el az országban szelektív hulladékgyûjtés keretében összegyûjtött 23 .tonna kilapított és bálázott italoskartonokat. Havonta várhatóan 2-3 kamion tud útnak indulni az újrahasznosításra váró használt italoskartonokkal.

© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.