IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Székesfehérvári Doboz Nap 2010. április 22.

Székesfehérvár, 2010. április 27. – Közel 15.000 darab, azaz összesen 410 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Doboz Napján Székesfehérvár óvodásai és kisiskolásai. A Depónia Kft., a SZÉKOM Székesfehérvári Kommunális Zrt és az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szakmai együttműködésével létrejött akcióban 80 kilógrammnyi begyűjtött dobozzal a Vörösmarty Mihály Általános Iskola nyerte az iskolák létszámarányos és abszolút mértékben mért fődíját is, így az intézmény 150 000 forintot költhet majd sportszerre, illetve játékokra. Az óvodák versenyében is egy helyre kerül a két díj, a Tóvárosi Óvodába járó kisgyerekek összesen 80 ezer forintot nyertek a 73 kilogramm italos kartondobozzal. A diákok közötti verseny díját, egy MP4 lejátszót Nagy Natália, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2.a-s tanulója vihette haza 190 darab dobozért cserébe. 

A nagyszabású környezetvédelmi kezdeményezés célja az volt, hogy felhívja a székesfehérvári pedagógusok, a diákok és a szülők figyelmét arra, hogy az italos kartondobozok szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók.  A városban minden dobozt gyűjtő kisgyerek ceruzát és hűtőmágnest kapott ajándékba, az 1 kilogramm felett gyűjtő kisiskolásoknak pedig egy sporttáska is járt.

Az óvodák közti verseny abszolút gyűjtési díját 79,8 kilógrammal, létszámarányos versenyét pedig 0,43 kilógrammal a Tóvárosi Óvoda nyerte. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola 80,25 kilogramm dobozzal az abszolút, 0,18 kilógrammos aránnyal pedig a létszámarányos verseny díjait nyerte el. 

Az akcióban a Hétvezér Általános Iskola, az István Király Általános Iskola, aVörösmarty Mihály Általános Iskola, az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Palotavárosi Óvoda, a Pozsonyi Úti Óvoda, a Sziget úti Óvoda, a Püspök-kertvárosi Óvoda, a Szivárvány Óvoda, a Vízivárosi Óvoda, a Tóvárosi replica omega Óvoda, a Rákóczi Úti Óvoda, a Tulipános Óvoda és a  Vasút a Gyermekekért Alapítvány Székesfehérvári Óvodája vettek részt. 

Iskolai Plakát                                               Óvodai Plakát

 

© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.