IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Sajtóanyagok 2009

 EGY SZEMÉLYAUTÓNYI ITALOS KARTONDOBOZT GYŰJTÖTTEK AZ ÓVODÁSOK

Sikerrel zárult az első budapesti óvodai italos kartondoboz gyűjtőnap – a Százszorszép Óvoda Tégla utcai Tagóvodája és a Zöld Liget Óvoda Rákóczi utcai Tagóvodája nyerték a 100-100 ezer forintos fődíjat.

 

Budapest, 2009. november 26. – Lezárult az első budapesti italos kartondoboz gyűjtőakció. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) által meghirdetett versenyben 4 kerület 42 óvodájának közel 6.000 óvodása és szüleik versenyeztek egymással a tejes és gyümölcsleves dobozok gyűjtése terén.

A verseny keretében a gyermekek mintegy 45.000 darab, azaz 1.300 kg. - egy személyautó súlyával megegyező tömegű - italos kartondobozt gyűjtöttek össze, így ez a hulladékmennyiség újrahasznosításra kerülhet és nem terheli környezetünket.

 A IKSZ által meghirdetett nagyszabású környezetvédelmi kezdeményezés támogatói a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az FKF Zrt., a Fővárosi Állat- és Növénykert valamint a FE-Group Zrt. voltak.

 

Teljes sajtóanyag 

 

 

 BUDAPESTEN ELŐSZÖR KERÜL MEGRENEDZÉSRE ITALOS KARTONDOBOZ ÓVODAI GYŰJTŐAKCIÓ

Budapest, 2009. november 24. – Budapesten először most kerül megrendezésre óvodákat célzó italos kartondoboz gyűjtőakció. A kezdeményezés keretében az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, az elmúlt 5 év sikereit követve, a legfiatalabb generációval, az óvodásokkal és családjaikkal ismerteti meg a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.

 

Teljes sajtóanyag

Vidám Doboznapok a Budapesti Állatkertben

Budapest, 2009. október 8.– Kedvezményes árú felnőtt jegyet, az első 200 gyermek számára pedig minden nap ingyen gyerekbelépőt kaphatnak azok, aki fejenként legalább 10 db kiürült tejes vagy gyümölcsleves italos kartondobozt hoznak a Fővárosi Állat- és Növénykerthez október 9., 10. és 11.-én.

Teljes sajtóanyag

Előzetes sajtóanyag

5 éves az IKSZ Egyesülés

5 év alatt ötszörösére nőtt az újrahasznosított italos kartondobozok mennyisége hazánkban 

Budapest, 2009. szeptember 21 Alapításának 5. évfordulóját ünnepli az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ). A tejes és gyümölcsleves dobozok szelektív gyűjtését és hasznosítását szorgalmazó közhasznú környezetvédelmi szervezet fél évtizedes működése eredményekben gazdagnak mondható.

Teljes cikk

Belevaló Dobozok

 

 beletaláltak a belevaló dobozok

Sikerrel zárult az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés szelektív hulladékgyűjtést ösztönző budapesti akciója 

 

Budapest, 2009. június 11. – Több ezer környezet tudatos budapesti lakos vett részt a keddi „Belevaló Dobozok” akcióban, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés immár harmadik éve megrendezésre kerülő kampányában. Az akció célja az volt, hogy az évek óta tartó növekedés tovább folytatódjon és felzárkózzunk az EU országok átlagához ennek a csomagolóanyagnak a gyűjtésében és újrahasznosításában is.

 

 

Eredmények

 

Belevaló Dobozok Akció sajtóanyaga

 

 

Országos Doboz Nap

 

 16 város, 20.000 résztvevő gyerek, 5 tonna italos kartondoboz

Sikerrel zárult az Országos Doboz Nap – a Balfi Tagiskola nyerte az akció 300.000 forintos fődíját 

 

Budapest, 2009. május 25. – Minden eddiginél több, összesen mintegy 4865,4 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek annak a 16 városnak az általános iskolás kisdiákjai, amelyek részt vettek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), valamint az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és az adott városok helyi kommunális szolgáltató vállalatai által meghirdetett országos Doboz Napon.

 

 

Teljes cikk

 

 

 

 

 

Kapcsolódó híreink
> Sajtóanyagok 2004
> Sajtóanyagok 2005
> Sajtóanyagok 2006
> Sajtóanyagok 2007
> Sajtóanyagok 2008
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.