IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Sajtóanyagok 2010

 

Sajtóközlemény

Azonnal közölhető 

változatok egy témára: Műanyag, alumínium, üveg vagy kartondoboz?

Környezettudatos választással és szelektív gyűjtéssel ökológiai lábnyomunkat is csökkenthetjük 

Budapest, 2010. november 4. – Az áruházak polcai előtt állva vásárlók milliói szembesülnek nap, mint nap azzal a helyzettel, hogy egy adott élelmiszer több különböző csomagolás típusban is elérhető. Az olyan italféleségek, mint a tej és a gyümölcslevek például PET palackban, üvegben, illetve italos kartondobozban is kaphatók. A magyar fogyasztók számára legfontosabb döntési szempont, a megfelelő árszínvonalú termék kiválasztása után, egyre többen keresik a választ arra a kérdésre, hogy vásárlási döntésük révén hogyan védhetik a környezetet, illetve csökkenthetik saját és családjuk ökológiai lábnyomát. Ez ugyanis minden magyar lakos estében mintegy 3,5 globális hektár, holott Földünkön lakosonként már csak 2 hektárnyi terület áll rendelkezésre. Életmódunk és háztartásaink fenntartásához tehát nagyobb területet használunk, mint amennyi bolygónkon rendelkezésre áll, ezért nem mindegy hogy a naponta vásárolt élelmiszerek csomagolása mekkora nyersanyag és energiafelhasználással gyártható, milyen CO2 kibocsátás mellett szállítható és hogyan hasznosítható újra. Műanyag, üveg, vagy kartondoboz? Mondd, Te mit választanál?

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben 


Sajtóközlemény

Azonnal közölhető 

közel 5000 italos kartondobozt gyűjtöttek az állatkerti látogatók

Több mint 300 gyerek látogatott el ingyen a Debreceni Állat- és Növénykertbe a Vidám Doboznapokon 

Budapest, 2010. július 12. –A debreceni volt eddig a legjobb Vidám Doboznapok akció az Italos Kartondoboz Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezető igazgatója szerint. A hétvégén több mint 300, azaz minden harmadik állatkertbe látogató gyermeknél volt legalább 10 darab üres tejes vagy gyümölcsleves kartondoboz, amiért ingyen látogathatta meg az állatkertet. Az így begyűjtött, 75 százalékában papírból készült italos kartondobozok újrahasznosításával 700 iskolás füzetnyi újrapapír készülhet majd a papírgyárakban. A Debreceni Állat- és Növénykert és az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. szakmai együttműködésével létrejött hétvégi környezetvédelmi akció segítségével a kicsik és nagyok játékosan tanulhattak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és folyamatáról.

 

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben... 

 


Ingyen állatkerti belépő hulladékért cserébe  

Minden gyermek, aki legalább 10 darab italos kartondobozt hoz, ingyen látogathatja meg a Debreceni Állat- és Növénykertet június 9, 10 és 11-én. 

 

Budapest, 2010. július 9. – „Vidám Doboznapokat” rendez a Debreceni Állat- és Növénykertben egy környezetvédelmi egyesülés a helyi kommunális szolgálgató és a helyszínt biztosító állatkert szakmai együttműködésével. Az akció keretében minden gyermek, aki legalább 10 darab kiürült tejes vagy gyümölcsleves karton dobozt hoz az állatkert főbejáratához július 9-10-11-én, ingyen belépőt kap. Magyarországon jelenleg 100 italos karton dobozból összesen 14 kerül a szelektív hulladékgyűjtőkbe annak ellenére, hogy ennek a csomagolóanyagnak a 75%-a újrahasznosítható papír. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés és a Debreceni Állat- és Növénykert az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. szakmai együttműködésével a szelektív hulladékgyűjtés, ezen belül pedig a tejes és gyümölcsleves dobozok újrahasznosításának fontosságára hívja fel a Debrecenben és környékén élők figyelmét „Vidám Doboznapok a Debreceni Állat- és Növénykertben” elnevezésű akciójával.

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben... 

 

Azonnal közölhető 

Több mint 200 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek a gyulai gyerekek

Szüleinek mutatott jó példát Gyula több mint ezer óvodása és kisiskolása 

Gyula, 2010. május 31. – Több mint 7.680 darab, azaz összesen 215 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Doboz Napján Gyula óvodásai és kisiskolásai. A Gyulai Közüzemi Kft. szakmai együttműködésével létrejött akcióban fejenként 0,18 kilógrammnyi begyűjtött dobozzal a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskola nyerte az iskolák létszámarányos fődíját. Az intézmény így 80.000 forintot költhet majd sportszerre, illetve játékokra. Az óvodák versenyében a Sarkadi Úti Óvoda kiemelkedő, fejenkénti 1,37 kilogramm begyűjtött dobozzal szerezte meg az első helyért járó 40.000 forintot. A diákok közötti verseny díját - egy MP4 lejátszót - Kajtor Gergő, a Bay Zoltán Általános Iskola második osztályos tanulója viheti haza 150 darab dobozért jutalmul.

 

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben... 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető 

A gyulai gyermekek is megmérették magukat az ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTőakcióban

Értékes díjakért gyűjthették a tejes és gyümölcsleves dobozokat Gyula óvodásai és iskolásai 

Gyula, 2010. május 27. – Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100 - 125 darab italos kartondobozt használ el. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át azaz a családonként 17 darab italos kartondobozt gyűjtenek vissza szelektíven, míg a fennmaradó 108 darab, azaz összesen 344 millió doboz a hazai szeméttelepekre kerül. Az újrahasznosítás mértékének javításához és környezetünk élhetőbbé tételéhez szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), a Gyulai Közüzemi Kft. szakmai együttműködésével 2010. május 27-én rendezte meg Gyulán a Doboz Napot, amelyre a város összes óvodáját és általános iskoláját meghívta. Az akció keretében a szorgalmas gyulai gyermekek összesen 250 ezer forintot nyerhettek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhettek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért.

 

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben... 

 


 SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető 

több mint 850 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek a szolnoki gyerekek

Szüleinek mutatott jó példát Szolnok négyezer óvodása és kisiskolása 

Szolnok, 2010. május 26. – Több mint 30.000 darab, azaz összesen 851 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Doboz Napján Szolnok óvodásai és kisiskolásai. Az EKO-PUNKT Nonprofit Kft. és a REMONDIS Szolnok Zrt. szakmai együttműködésével létrejött akcióban 256 kilógrammnyi begyűjtött dobozzal a Fiumei Úti Általános Iskola nyerte az iskolák létszámarányos és abszolút mértékben mért fődíját is, így az intézmény 150 000 forintot költhet majd sportszerre, illetve játékokra. Az óvodák versenyében is egy helyre kerül a két díj, a Munkácsy Úti Óvodába járó kisgyerekek összesen 80 ezer forintot nyertek a 102 kilogramm italos kartondobozzal. A diákok közötti verseny díját, egy MP4 lejátszót Márkus Erik, a Belvárosi Általános Iskola 1.b-s tanulója vihette haza 720 darab dobozért cserébe.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben... 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető 

a szolnoki gyerekek is megméretteték magukat az ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTőakcióban

Értékes díjakért gyűjthetik a tejes és gyümölcsleves dobozokat Szolnok óvodásai és iskolásai 

 

Szolnok, 2010. május 19. – Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100 - 125 darab italos kartondobozt használ el. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át, azaz a családonként 17 darab italos kartondobozt gyűjtenek vissza szelektíven, míg a fennmaradó 108 darab, azaz összesen 344 millió doboz a hazai szeméttelepekre kerül. Az újrahasznosítás mértékének javításához és környezetünk élhetőbbé tételéhez szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), az EKO-PUNKT Nonprofit Kft., és a REMONDIS Szolnok Kft. szakmai együttműködésével 2010. május 19-én rendezte meg Szolnokon a Doboz Napot, amelyre a város összes óvodáját és általános iskoláját meghívta. Az akció keretében a szorgalmas szolnoki gyermekek összesen 230 ezer forintot nyerhettek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhettek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért.

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető 

közel fél tonna italos kartondobozt gyűjtöttek a székesfehérvári gyerekek

Szüleinek mutatott jó példát Székesfehérvár 2850 óvodása és kisiskolása 

Székesfehérvár, 2010. április 27. – Közel 15.000 darab, azaz összesen 410 kilógramm italos kartondobozt gyűjtöttek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) Doboz Napján Székesfehérvár óvodásai és kisiskolásai. A Depónia Kft., a SZÉKOM Székesfehérvári Kommunális Zrt és az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szakmai együttműködésével létrejött akcióban 80 kilógrammnyi begyűjtött dobozzal a Vörösmarty Mihály Általános Iskola nyerte az iskolák létszámarányos és abszolút mértékben mért fődíját is, így az intézmény 150 000 forintot költhet majd sportszerre, illetve játékokra. Az óvodák versenyében is egy helyre kerül a két díj, a Tóvárosi Óvodába járó kisgyerekek összesen 80 ezer forintot nyertek a 73 kilogramm italos kartondobozzal. A diákok közötti verseny díját, egy MP4 lejátszót Nagy Natália, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola 2.a-s tanulója vihette haza 190 darab dobozért cserébe.

 

 Sajtóközlemény teljes terjedelemben 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető

 székesfehérvár gyerekei is megmérettetik magukat az ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTőakcióban

Értékes díjakért gyűjthetik a tejes és gyümölcsleves dobozokat Székesfehérvár óvodásai és iskolásai  

 

Székesfehérvár, 2010. április 19. – Magyarországon évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100 - 125 darab italos kartondobozt használ el. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át azaz a családonként 17 darab italos kartondobozt gyűjtenek vissza szelektíven, míg a fennmaradó 108 darab, azaz összesen 344 millió doboz a hazai szeméttelepekre kerül. A statisztika javításához és környezetünk élhetőbbé tételéhez szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), az ÖKO-Pack Nonprofit Kft., a Székesfehérvári Kommunális Zrt., és a Depónia Kft. szakmai együttműködésével 2010. április 22-én, Székesfehérvárra látogat országos dobozgyűjtő akciójával, amelybe a város összes óvodáját és általános iskoláját meghívta. Az akció keretében a szorgalmas székesfehérvári gyermekek összesen 230 ezer forintot nyerhetnek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhetnek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért.

 

 Sajtóközlemény teljes terjedelemben 


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető 

Nagy eredmény a legkisebbektől- 2 tonna italos kartondoboz gyűlt össze

 

Szüleinek mutatott jó példát 4 kerület közel 5200 óvodása környezetvédelemből 

Budapest, 2010. április 14. – Közel 75.000 darab, azaz 2.087 kilogramm italos kartondoboz gyűlt össze az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés budapesti gyűjtőakciójában. Az FKF Zrt., az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a Fegroup Invest Zrt. szakmai segítségével létrejött gyűjtőnap keretében 4 budapesti kerület kisóvodásai mérhették össze szorgalmukat és ügyességüket értékes nyereményekért. Az igazságos verseny szellemében a szervezők kis és nagy óvoda szerinti csoportokban, két-két kategóriában díjazták az intézményeket. A 100 fő alatti óvodák létszámarányos versenyét a Hallássérültek XIV. kerületi Óvodája nyerte fejenkénti 2,6 kilogramm dobozzal, míg összmennyiségben a Herminka Óvoda XIV. kerületi Tagóvodája gyűjtött legtöbbet, 106,5 kilógrammot. A 100 fő feletti óvodák között a létszámarányos díj a XIV. kerületi Herminka Óvodának járt, fejenkénti 1,1 kilogramm dobozos átlagukért, az abszolút kategóriát pedig a XIII. kerületi Mese Tagóvoda nyerte 134 kilogramm begyűjtött italos kartondobozzal. 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben


SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnal közölhető 

4 KERÜLET, 46 ÓVODÁJÁNAK 5.200 KISÓVODÁSA GYŰJTI A KARTONDOBOZOKAT

Környezeti nevelés a gyerekeknek: cél a szülők ösztönzése

 

 Budapest, 2010. április 8. – Újabb 4 budapesti kerület bevonásával kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) óvodákat célzó italos kartondoboz gyűjtőakciója. A Doboz Nap célja, hogy a legfiatalabb generációnak, rajtuk keresztül pedig a szüleiknek is bemutatassák e csomagolóanyag szelektív gyűjtésének fontosságát és lehetőségét. Hazánkban évente közel 400 millió darab italos kartondoboz kerül forgalomba. Ez azt jelenti, hogy a 3,2 millió magyar háztartás átlagosan 100 - 125 darab italos kartondobozt használ el. Ennek a mennyiségnek azonban csupán 14%-át, azaz a családonként 17 darab italos kartondobozt gyűjtenek vissza szelektíven, míg a fennmaradó 108 darab, azaz összesen 344 millió doboz a hazai szeméttelepekre kerül. Az IKSZ célja, hogy a visszagyűjtési arány 2012-re 20%-ra növekedjen, így pedig 80 millió darab dobozból újrapapír papírdoboz, törlőkendő, füzet, vagy akár tojástartó készülhessen. A növekedéshez és környezetünk élhetőbbé tételéhez olyan szemléletváltásra van szükség, amelynek népszerűsítését már az óvodások körében el kell kezdeni. Az IKSZ az FKF Zrt., az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. és a Fegroup Invest Zrt. szakmai segítségével idén közel 90 óvodát szólított versenybe a Budapesti Doboz Napra. 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben 

Baján indult a 2010-es italos kartondoboz gyűjtő akció 

Ma értékes díjakért gyűjthették a tejes és gyümölcsleves dobozokat Baja óvodásai és iskolásai  

Baja, 2010. március 24. – Magyarországon 100 italos kartondobozból mindössze 14 darab kerül a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe, holott ennek a csomagolóanyagnak a 75%-a papír, ami újrahasznosítható lenne. A statisztika javításához és környezetünk élhetőbbé tételéhez szemléletváltásra, környezettudatos hozzáállásra van szükség, amelynek kialakítását már gyermekkorban érdemes elkezdeni. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. És az ÖKO-Pack Nonprofit Kft. szakmai együttműködésével ma, 2010. március 24-én, Baján indította el országos dobozgyűjtő akcióját, amelyre a város 13 óvodája és iskolája jelentkezett. Az akció keretében a szorgalmas bajai gyermekek összesen 230 ezer forintot nyerhettek oktatási intézményüknek, miközben versenyezhettek a legtöbbet gyűjtőnek járó MP4 lejátszóért és egyéb ajándékokért. 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben


17000 Hektárnyi fenyőerdőt mentettek meg az EU polgárai

Az Unióban már az italos kartondobozok 33%-át visszagyűjtik és anyagában újrahasznosítják 

Budapest, 2010. március 17. – Az elmúlt években az Európai Unió tagországaiban 350.000 tonna, azaz több mint 13 milliárd darab italos kartondoboz került szelektíven visszagyűjtésre. A környezettudatos európaiaknak köszönhetően minden 100 tejes és üdítős italos kartondobozból 33 darab kerülhetett újrahasznosításra. E csomagolóanyag típust a régebbi EU tagállamokban 1992 óta, hazánkban pedig 2004 óta gyűjtik szelektíven, mivel kiváló másodnyersanyagnak számít. Minden italos kartondoboz legalább 75%-ban jó minőségű papírt tartalmaz, amit világszerte közel 100 papírgyárban lehet újrahasznosítani. Az Unió tagországaiban tavalyelőtt szelektíven gyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozok révén 17.000 hektárnyi, azaz mintegy 7 Velencei tó nagyságú erdőterület fáit nem kellett kivágni. 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben


Az Egészségtudatosság fejlődéséhez hasonló áttörésre van szükség a környezettudatosság terén is

Kommunikációs módszertan átadásával segíti az italos kartondobozok szelektív gyűjtését az IKSZ  

 Budapest, 2010 február 4. – Magyarországon első alkalommal és hagyományteremtő céllal került megszervezésre olyan szakmai fórum, amelyet a hulladékok szelektív gyűjtésében résztvevő szervezetek szakemberei számára tartanak a környezetvédelmi kommunikáció témakörében. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés által szervezett szakmai nap célja az volt, hogy hulladékgazdálkodásban, ezen belül is a szelektív gyűjtésben résztvevő szakemberek olyan kommunikációs technikákat és eljárásokat ismerhessenek meg, amelyek alkalmazásával, egymással együttműködve segíthetik elő a lakosság környezettudatosságának fejlődését, ezen keresztül pedig a szelektív hulladékgyűjtésben való aktív részvételét. A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. valamint a Hulladéksors szaklap támogatásával megvalósult rendezvényen közel 40 helyi kommunális szolgáltató vállalat, számos civil és környezetvédő szervezet, több szelektív hulladékgyűjtés koordináló szervezet kommunikációs szakemberei és a média képviselői vettek részt. 

 Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 

I’m pushing 35 and that i was easily among the patek philippe nautilus replica earliest guys within the room. Is that this another Hodinkee effect? Are these youthful dollars mrepwatch.com replica watches real gamers of these stratospherically listed replica watches?

Kapcsolódó híreink
> sajtóanyagok 2004
> sajtóanyagok 2005
> sajtóanyagok 2006
> sajtóanyagok 2007
> sajtóanyagok 2008
> Sajtóanyagok 2009
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.