IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Híreink 2010

Híreink 2010

 

Hol találkozhatsz velünk? 


 

DECEMBER

Decemberben a XVII. kerületi Micimackó Óvoda óvodási ismerkedhettek meg az italos karton szelektív gyűjtésével és újrahasznosítási lehetőségeivel Köszönjük a meghívást!

Karcagra invitált minket a Nagykunsági Környezetvédelmi Kft., azzal a céllal, hogy népszerűsítsük a városban a szelekltív hulladékgyűjtést.

NOVEMBER

Novemberben a IX. kerületi Méhecske Óvoda vendégei voltunk, ahol remek préselt virágokkal díszített képeket készítettünk újrahasznosított italos kartonból. Köszönjük a meghívást.

Szintén Omega Speedmaster Replica novemberben került megrendezésre először Dabason és Tapolcán a Doboz Nap.

OKTÓBER

Október 9-én a Fővárosi Állat-és Növénykert vendégei voltunk az Állatünnep Fesztivál elnevezésű rendezvényükön. Köszönjük a meghívást!

Október 14-ére meghívást kaptunk a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolától. Az iskolában rendezett Öko Nap elnevezésű eseményen vettünk részt, a sokak által már jól ismert papírgyártó bemutatónkkal. Köszönjük a meghívást erre a jó hangulatú, színvonalas rendezvényre.

SZEPTEMBER 

Szeptember 11-12-én a Fővárosi Állat-és Növénykerttel közös akcióban buzdítottuk az italos karton szelektív gyűjtésére a gyereket és a felnőtteket! Az a gyerek aki legalább 10 üres tejes vagy gyümölcsleves dobozt hozott az Állatkerthez ingyen gyerekbelépőt kapott.

Köszönjük mindenkinek aki a partnerünk volt ebben a gyűjtőakcióban.

Szeptember 13-án a Fővárosi Állat-és Növénykert vendégei voltunk a Sérült Gyermekek Napja elnevezésű rendezvényen. Köszönjük a meghívást!

Szeptember 18-án meghívást kaptunk az Európai Mobilitási Hét kapcsán megrendezésre került Autómentes Hétvége az Andrássy úton elnevezésű rendezvényre. A papírgyártó bemutatónk rendkívül népszerűnek bizonyult a rendezvényre kilátogatók körében.Köszönjük a szervezőknek a meghívást!

JÚLIUS, AUGUSZTUS

A hosszú kánikulai hónapok alatt az IKSZ az Öko-Pannonnal és az ÉÁI Magyarország Nonprofit Kft-vel közös akciója keretében a fővárosi strandokon hűsölő emberekkel ismerttette meg a  szelektív hulladékgyűjtést és a hulladék újrahasznosítás lehetőségeit.

Köszönjük minden budapesti strandnak aki részt vett az akcióban!

Július 9-10-11-én Debrecenben rendeztünk italoskarton gyűjtőakciót a Debreceni Állat-és Növénykert valamint az A.K.S.D Városgazdálkodási Kft. közreműködésével.

 

JÚNIUS 

Június 1-én zárult Szegeden a Föld Napján indított italos kartondoboz gyűjtő verseny. A verseny szervezje a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. 10 általános iskolát és 8 óvodát mozgatott meg.  Az akcióba résztvevő gyerekek közel 1,5 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek össze. Gratulálunk ehhez a kiemelkedő teljesítményhez. A Wesley János Általános Iskola egy főre vetítve 1,4 kg összegyűjtött dobozzal  nyert a létszámarányos kategóriában, míg a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Diékotthon nyerte meg az abszolút legtöbbet gyűjtő kategóriát 463 kg-mal.

Az óvodák közül kiemelkedő teljesítménnyel, 216 kg összegyűjtött dobozzal, ami egy főre vetítve 3,32 kg nyerte mindkét kategória díját a Negyvennyolcas Utcai Óvoda.

Gratulálunk a nyerteseknek és minden akcióban résztvevő gyereknek!

MÁJUS

Májusban a Szolnokon a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Levéltár vendégeiként az italoskarton újrahasznosítását mutattuk be a szolnoki óvodásoknak a Papír Ünnep keretein belül. Ezúton is köszönjük a meghívást!

 

Köszönjük továbbá a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.-nek a meghívását, amelyel a III. Soproni Környezetbarát Napokra invitált minket.

 

A hónap során számos alkalommal vettünk rész az Öko-Pannon országjáró Szelektív Road-Showján. Jártunk többek közt, Makón, Sárváron és Kaposváron.

 

ÁPRILIS

A Föld Napja alkalmából a füzesabonyi Pöttömke Óvoda saját szervezésben italoskarton gyűjtőakciót rendezett, melyen az óvodások és szüleik 85 kg italos kartondobozt gyűjtöttek össze, ami a Városgondozás Eger Kft. közreműködésével újrahasznosításra kerül.

Gratulálunk az óvodának, az óvodásoknak és a szervezőknek ezért a szép eredményért!  

Az akcióról készült videót a következő linken tekinthetik meg: http://www.civiljutub.hu/play.php?vid=2108

 

Áprilisban meghívást kaptunk a  Nagykunsági Környezetvédelmi Kft-től, melyben egy,  a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő oktató napra invitáltak minket Karcagra. Ezúton is köszönjük a megkeresést!

 

Egyesülésünk felkérést kapott a bajai Eötvös József Főiskolától, egy előadás megtartására, amely az Öko-Diáknap keretében került megrendezésre. Köszönjük a felkérést!

 

Április 24-én és 25-én a Fővárosi Állat- és Növénykert meghívására részt vettünk a Föld Fesztivál elnevezésű rendezvényükön. Köszönjük a meghívást, a rendezvényen készült fotók megtalálhatóak a Galériák menüpont alatt.

 

Áprilisban a zuglói Dr. Mező Ferenc Általános Iskola vendégei voltunk, Zöld Hét nevű rendezvényükre kaptuk a meghívást, amit ezúton is köszönünk.

MÁRCIUS

Márciusban a győri Széchenyi István Egyetem Baross Gábor Szakmai Konferenciájára és az azzal együtt megrendezésre került Kreatív Újrahasznosítás című versenyére kaptunk meghívást, amit ezúton is köszönünk.

Március 22-én Baján indult útjára az 2010-es italoskarton gyűjtő akció.

Az eseményen készült fotók  megtalálhatók a Galériák menü pontban!

 

FEBRUÁR

Februárban két intézménytől is meghívást kapott Egyesülésünk, hogy tartsunk italos karton újrahasznosításról szóló bemutatót és foglalkozást a hozzájuk járó gyerekek részére.

Ezúton is köszönjük a meghívást a IX. kerületi Méhecske óvoda és a XIII. kerületi Számítástechnikai Általos Iskola pedagógusainak.

Az eseményen készült fotók megtalálhatók a Galériák menüpont alatt!

 

© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.