IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Híreink 2011

Híreink 2011

 

Hol találkozhatsz velünk?

 

DECEMBER

December 2. Siófok 

December 5. Pécs - Illyés Gyula Általános Iskola, Mezőszél utcai Általános Iskola 

December 12. Nyíregyháza - Bem József Általános Iskola, Herman Ottó Tagiskola; Móra Ferenc Általános Iskola, Petőfi Sándor Tagintézmény ; Móra Ferenc Általános Iskola; RIDENS Szakképző Iskola

December 13. Nyíregyháza - Arany János Általános Iskola, Szabó Lőrinc Tagintézménye; Bethlen Gábor Általános Iskola; Eötvös József Gyakorló Általános Iskola; Móricz Zsigmond Általános Iskol

 

NOVEMBER 

Novemberben a Pécsen az  ANK I. számú Általános Iskola és a Ciszterci Nevelési Központ Óvodájának vendégei voltunk a papírgyártó bemutatónkkal és egy környezetvédelemről szóló előadással.

Ugyanezzel a bemutatóval és környezetvédelmi órával vendégeskedtünk Veszprémben a Rózsa úti Általános Iskolában és az Egry úti Óvodában.

A papírgyártó bemutatónk ellátogatott a kőbányi Bóbita Óvodába is november hónapban.

Szekszárdon a Baka István Általános Iskola látott minket vendégül a környezetvédelmi óránkkal és az újrapapírgyártó bemutatónkkkal.

Minden intézménynek ezúton köszönjük szépen  a meghívást!

November 16 és 18 között az ÖKOINDUSTRIA kilállításon vettünk részt mint kiállítók. Köszönjük a meghívást.

OKTÓBER

Októberben a Budapesti Műszaki Egyetem meghívására tartottunk előadást a a környezetnérnök hallgatóknak. Köszönjük a meghívást!

SZEPTEMBER

Szeptemberben került harmadik alkalommal megrendezésre a Fővárosi Állat-és Növénykerttel közösen a Vidám Doboz Napok elnevezésű akciónk. Az akció keretében két nap alatt egy tonna italos kartondobozt sikerült összegyűjtenünk, és így mintegy 2600 gyermek látoghatta meg ingyenesen az Állatkertet. Köszönjük az Állatkert közreműködését.

Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Napon is résztvettünk az Andrássy úton. Köszönjük a szervezőknek, hogy ismét részesei lehettünk ennek a színvonaléas és jó hangulatú rendezvénynek.

Az Autómentes Nappal egy időben a Szekszárdon megrendezett Szüreti Fesztiválnak is részesei voltunk.

AUGUSZTUS

Augusztus elején a JAFFE Család Segítő Központ által szervezett nyári napközis táborban készítettünk újrapapírt a gyerekekkel italos kartondobozokból, melyeket száradás után kidekoráltunk. Köszönjük a szervezőknak a meghívást!

JÚLIUS

Július második hétvégéjén került megrendezésre a Vidám Doboz Napok elnevezésű akciónk Nyíregyházán az Állatparkkal és a Sóstó Fürdővel közösen.

Július 30-án, Székesfehérváron az Alu-go csapatának vendégei voltunk a Múzeumi Futam elnevezésű családi rendezvényen. Köszönjük a jó hangulatú programra való meghívást!

JÚNIUS

Június 10-én a Gárdonyi Sport Beachen megrendezett Öko-Expo vendégei voltunk. Köszönjük a szervezőknek a felkérést!

Veszprémben a csapvíz ivás Guiness rekordján vettünk részt. Köszönjük a meghívást a VKSZ Zrt.-nek. 

Június hónapban a zuglói Herminka Óvoda vendégei voltunk, akik részt vettek óvodai gyűjtőprogramunkban. Bemutatuk a gyerekeknek, hogy hogyan készülhet újra papír az italos kartondobozokból. Köszönjük a meghívást!

MÁJUS

Májusban az Öko-Pack által szervezett Hulladékból Termék kiállítás megnyitásán vettünk részt Kaposváron. Köszönjük a meghívást.

Azu Esztergomi Köztisztasági Kft. nyílt napjára hívott minket, ahol bemuthattuk az esztergomi óvodásoknak és iskolásoknak, hogyn lesz a tejes dobozból újra papír. Köszönjük a meghívást a szervezőknek!

A budaörsi Zippel-Zappel óvoda vendégei voltunk az öko-majális nevű rendezvényükön. Köszönjük a meghívást.

Május végén az Öko-Pannonnal közös oktatónapot tartottunk Putnok és Edelény pedagógusainak. Köszönjük a részvételt a pedagógusoknak.

Május utolsó napján a SOTE II. számú gyermekklinikája hívott minket Gyermek Napi rendezvényére. Köszönjük a meghívást erre a sokszínű programra!

 

ÁPRILIS 

Április 28-án az Italos Karton Egyesülés az Erdők Nemzetközi Évének keretében, a Rippel fivérek közreműködésével 12 raklapnyi, több mint 1.000 csomag higiéniai papírterméket ajándékoz a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának, felhívva ezzel a figyelmet az újrapapír használatának környezetvédelmi előnyeire és értékére.

Áprilisban a zuglói Csicsergő Óvoda vendégei voltunk, ahol bemutattuk az óvodásoknak a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát és az italos kartondobozok újrahasznosításának lehetőségét. Köszönjük a meghívást

Az Italos Karton Egyesülés meghívást kapott az áprilisban tartott BIMUN Konferenciára. A szervezőknak köszönjükl a meghívást.

A Fővárosi Állat- és Növénykert vendégei voltunk a Föld Fesztivál elnevezésű rendezvény nyitó napján. Köszönjük a meghívást!

Az Öko-Pannon Nonprofit Kft-vel közös oktatónapon vettünk részt április 14-én Szigetszentmiklóson, 18-án Veszprémben. Köszönjük a meghívást!

 

MÁRCIUS

Március elején a IV. kerületi Park Óvoda, valamint a Homoktövis Általános Iskola vendégei voltunk 1-1 papírgyártó bemutató keretében. Eúton is köszönjülk a meghívást!

Márciusi Egészség Napjára hívot  meg minker a zuglói Mókavár Óvoda. Ezúton is köszönjük a meghívást!

A VI. kerületi Bajza utcai Általános Iskola vendégei voltunk március közepén, ahol a 4. osztályos tanulók ismerkedtek az újrahasznosítás fortélyaival és a merített papír készítéssel. Köszönjük a meghívást!

A Törökbálinti Cora áruháztól is kaptunk meghívást márciusban a Környezetvédelmi Világnap alkalmából. Köszönjük a meghívást

 

FEBRUÁR

 Februárban Budapest XIV. kerületének óvodái is csatlakoztak az óvodai, iskolai italos karton dobozgyűjtő programunkhoz!

Meghívást kaptunk a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolától, hogy a Curie Országos Környezetvédelmi Verseny területi fordulóján résztvevő versenyzők is megismerkedhessenek az italoskarton újrahasznosításával. Köszönjük a meghívást!

JANUÁR

Meghívást kaptunk a XVII. kerületi Betlehem Óvodától, hogy bemutathassuk a hozzájuk járó kis gyerekenkek, hogy hogyan is hasznosul az óvoda által szelektíven gyűjtött italoskrton. Ezúton is köszönjük a meghívást!

Kapcsolódó híreink
> Híreink 2010
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.