IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Vidám Doboz Napok a Fővárosi Állat-és Növénykertben 2011

SajtÓközlemény

Azonnal közölhető 

Nagy volt a vidámság az állatkertben

Több mint 1 tonna italos karton gyűlt össze a Vidám Doboz Napok akcióban 

Budapest, 2011. szeptember 12. – Két nap alatt közel 320.000 darab, azaz több mint 1 tonnányi italos kartondobozt gyűlt össze az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés által immár harmadszor megrendezett Vidám Doboz Napok a Budapesti Állatkertben akciójának keretében. A hétvégén lezajlott környezetvédelmi program során, minden gyermek, ki 10 darab hulladékká vált tejes és gyümölcsleves italos kartondobozt visszahozott az Állatkert bejáratához, egy ingyenes gyermekbelépőt kapott. A rendhagyó környezetvédelmi kezdeményezés sikerét jól mutatja, hogy amíg 2009-ben mindössze 900, 2010-ben 1.545, addig az idén már 2.600 gyermek látogathatott ingyenesen az Állatkertbe mindössze 10 kiürült italos kartondobozért cserébe. A begyűjtött kartondobozokat - amelyek 75%-ban jó minőségű papír rostot tartalmaznak - az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés elszállíttatta és újrahasznosíttatja.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben (letölthető formátumban)


SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Azonnal közölhető 

a környezettudatosságot jutlamazzák

10 italos kartondobozért ingyen állatkerti belépő minden gyereknek 

Budapest, 2011. szeptember 9. –Immár harmadik alkalommal rendezi meg Vidám Doboz Napok elnevezésű akcióját az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés a Fővárosi Állat- és Növénykerttel együttműködve. Az akcióban, minden gyerek, aki legalább 10 darab tejes vagy gyümölcsleves dobozt hoz 2011. szeptember 10-én és 11-én az állatkert főbejáratánál felállított gyűjtőponthoz, ingyenes belépőt kap. Az egyedülálló környezetvédelmi kezdeményezéshez a neves televíziós személyiség, Gombos Edina is csatlakozott, hogy az IKSZ-szel közösen hívják fel a lakosok figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és arra, hogy ez a csomagolóanyag 75 százalékban papírból készül, így teljes mértékben újrahasznosítható. A hétvége alatt a kicsik és nagyok a természet csodái mellett megismerhetik, hogy hová kell dobni az italos kartondobozt a szelektív hulladékgyűjtő szigeten ahonnan elszállítva, újrahasznosításra kerül.

 

 Sajtóközlemény teljes terjedelemben

Az akció plakátja (letölthető formátumban)

Részvételi szabályzat

Kapcsolódó híreink
> Vidám Doboz Napok A Fővárosi Állat-és Növénykertben 2009
> Vidám Doboz Napok a Fővárosi Állat-és Növénykertben 2010
> Budapesti Kampányok
> Budapesti Kampányok 2010
> Budapesti Kampányok 2009
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.