IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Óvodai, iskolai italos kartondoboz gyűjtőprogram 2013

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

 

Elszállítással kapcsolatban kereshető kontakt személyek elérhetőségei (letölthető lista)

 

 

FÉLÉVES EREDMÉNYEK - SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

több mint 30 TONNA italoskartont gyűjtöttek a gyerekek

Félidejéhez érkezett az IKSZ országos italos kartondoboz gyűjtőprogramja

Budapest – 2013. január 21. – Már több mint 30 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek óvodások és iskolások az Omega Seamaster Replica Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szeptember végén kezdődött országos gyűjtőprogramjában. Az idei gyűjtésben minden eddiginél több, 303 oktatási intézmény mintegy 68 500 tanulója vesz részt, 20 városban és 60 kistelepülésen. Az intézmények és a gyerekek lelkesedését jól tükrözi, hogy van olyan iskola, amelyben a gyűjtés meghaladta már az 1 tonnát, amelyért 100.000 Ft-os különdíjban részesült. Az IKSZ által meghirdetett környezetvédelmi program célja, hogy felhívja az óvodások és iskolások, valamint szüleik figyelmét arra, hogy az italos karton csomagolás szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 

BUDAPESTI ÓVODAI ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTŐPROGRAM ÚJRAINDÍTÁSA!

 

2013. január 17. 

Tisztelt IGAZGATÓ ASSZONY / ÚR!  

Tárgy: Budapesti Óvodai Italos Kartondoboz Gyűjtőprogram újraindítása 

Amint a tanév elején tájékoztattuk Önöket, technikai okok miatt sajnos kénytelenek voltunk bizonytalan időre felfüggeszteni a budapesti Óvodai Italos Kartondoboz Gyűjtőprogramunkat.  

Lehetőség adódott azonban, egy alternatív rendszer elindítására, mellyel alkalmat kaptunk a gyűjtőprogram folytatására Budapest X., XIV., XVI., XVII., XVIII. és XIX. kerületében 

Azzal a feltétellel tudjuk folytatni az Óvodai Italos Kartondoboz Gyűjtőprogramot, hogy a jelentkező intézmények vállalják, az összegyűlt italos kartondobozok beszállítását a kerületükben megtalálható, illetve a hozzájuk legközelebb eső, a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. által üzemeltetett hulladékudvarokba.

A budapesti hulladékudvarok listáját és azok nyitvatartását megtalálják a www.fkf.hu oldalon. 

A beszállított italos kartondobozok mennyisége a hulladékudvarokban kerül megállapításra és adminisztrálásra, valamint a hulladékudvarban vehetik át az intézmények a gyűjtéshez szükséges cserezsákokat is. 

Természetesen az induláshoz szükséges zsákokat és a plakátokat továbbra is biztosítjuk a jelentkező intézmények számára.

A kifizetés menete és a hozzá kapcsolódó feltételek változatlanok (lásd lent, letölthető Részvételi Szabályzat). 

Amennyiben a fenti feltételeket elfogadva részt kívánnak venni a programban, kérem, az alább található és letölthető részvételi szabályzat végén található jelentkezési lapot hiánytalanul kitöltve szíveskedjenek 2013. január 31-ig, az ott megadott elérhetőségek egyikére visszaküldeni. 

Kérjük, a regisztrációs lapon szíveskedjenek feltüntetni, melyik hulladékudvarban kívánják leadni az összegyűjtött dobozokat! 

Kérjük, a leadáskor vigyék magukkal az intézmény bélyegzőjét, erre szükség lesz a mért mennyiségek hitelesítésénél!

Részvételi szabályzat Budapest (letölthető formátumban)

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

 


NyíregyházÁN MÁR KÉT iskola IS ELÉRTE AZ EGY TONNA ÖSSZEGYŰLT ITALOS KARTON MENNYISÉGET

Százezer forintos különdíjat vehetett át a Jókai Mór Református Általános Iskola és a Móricz Zsigmond Általános Iskola az Italos Karton Egyesüléstől

Nyíregyháza, 2013. február 12. – A mai napon adta át az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az egy tonna tejes és gyümölcsleves dobozért járó különdíját a Jókai Mór Református Általános Iskolának és a Móricz Zsigmond Általános Iskolának Nyíregyházán. Az iskolák tanulói fejenként átlagosan közel két kilogramm italos kartondoboz összegyűjtésével az országosan résztvevő több mint 300 intézmény közül az elsők közt érték el a 100.000 forintos különdíjjal járó egy tonna italos karton mennyiséget az IKSZ Iskolai és Óvodai Italos Karton Gyűjtőprogramjában.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben 


 

 

 

 

SZÉKESFEHÉRVÁRI ISKOLA GYŰJTÖTTE ÖSSZE LEGHARAMARABB AZ EGY TONNA ITALOSKARTONT

Százezer forintos különdíjat vehetett át a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola az Italos Karton Egyesüléstől  

 

Székesfehérvár, 2013. január 10. – A mai napon adta át az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az egy tonna tejes és gyümölcsleves dobozért járó különdíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolának, Székesfehérváron. Az iskola tanulói fejenként átlagosan 65 darab italos kartondoboz összegyűjtésével az országosan résztvevő mintegy 300 intézmény közül elsőként érték el a 100.000 forintos különdíjjal járó egy tonna italos karton mennyiséget.

 

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben (letölthető formátumban) 

 

ITALOS KARTONDOBOZ GYŰJTÉS ÚJRATÖLTVE – 68.500 GYEREK SZELEKTÁLHAT

Idén 20 városban és 60 kistelepülésen indította el iskolai és óvodai környezetvédelmi programját az IKSZ

 

Budapest, 2012. november 20. – Az idei tanévben, 20 városban és 60 kistelepülésen, 300 oktatási intézmény és több mint 68.500 gyermek részvételével kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) iskolák és óvodák számára meghirdetett italos kartondoboz gyűjtőprogramja. Az immár harmadik tanévben útjára induló környezetvédelmi program célja az, hogy a gyerekek elsajátítsák az italos kartonok szelektív gyűjtésének helyes gyakorlatát. Az IKSZ a környezeti nevelés segítése mellett, anyagi támogatást is biztosít a programban résztvevő intézmények számára a visszagyűjtött tejes és gyümölcsleves dobozok mennyiségével arányosan. A legsikeresebb intézmények ezen felül akár 100.000 forintos különdíjban is részesülhetnek. Az egyesülés a helyi közszolgáltatók szakmai bevonásával valósítja meg a programot Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Esztergomban, Gödöllőn és környékén, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Siófokon, Szegeden és környékén, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszafüreden, valamint Veszprémben.

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben 


 SOSEM LÁTOTT szelektív HULLADÉKGYŰJTÉSI SIKER

Több mint 125 tonna italoskartont gyűjtöttek a gyerekek

 

Budapest – 2013. június 6. – Minden eddiginél több, összesen 125 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek óvodás és iskoláskorú gyerekek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) május végén lezárult környezetvédelmi programjának keretében. Ez a mennyiség a tavalyi év alatt Magyarországon szelektíven gyűjtött italos kartondoboz mennyiségnek 6%-a. A program keretében országszerte 278 oktatási intézményből, mintegy 62.000 óvodás és iskolás gyűjtötte szelektíven a tejes és gyümölcsleves dobozokat, a 2012-13 tanévben. Az összegyűjtött mennyiség közel 30%-kal nagyobb a tavalyi évhez képest.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben


 több mint 30 TONNA italoskartont gyűjtöttek a gyerekek

Félidejéhez érkezett az IKSZ országos italos kartondoboz gyűjtőprogramja

 

Budapest – 2013. január 21. – Már több mint 30 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek óvodások és iskolások az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szeptember végén kezdődött országos gyűjtőprogramjában. Az idei gyűjtésben minden eddiginél több, 303 oktatási intézmény mintegy 68 500 tanulója vesz részt, 20 városban és 60 kistelepülésen. Az intézmények és a gyerekek lelkesedését jól tükrözi, hogy van olyan iskola, amelyben a gyűjtés meghaladta már az 1 tonnát, amelyért 100.000 Ft-os különdíjban részesült. Az IKSZ által meghirdetett környezetvédelmi program célja, hogy felhívja az óvodások és iskolások, valamint szüleik figyelmét arra, hogy az italos karton csomagolás szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható.

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben 

Kapcsolódó híreink
> Iskolai akciók 2004/2005
> Iskolai akciók 2005/2006
> Iskolai akciók 2006/2007
> Iskolai akciók 2007/2008
> Iskolai akció 2008/2009 I. félév
> Iskolai akciók 2008/2009 II. félév
> Iskolai akciók 2009/2010
> Iskolai gyűjtőprogram 2010/2011
> Iskolai gyűjtőprogram 2011/2012
> Iskolai akció 2011
> Iskolai, óvodai italos kartondoboz gyűjtőprogram 2012
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.