IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Iskolai, óvodai italos kartondoboz gyűjtőprogram 2012

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 

 

Elszállítással kapcsolatban kereshető kontakt személyek elérhetőségei (letölthető lista)

SAJTÓKÖZLEMÉNYEK

 

italos kartonDoboz gyűjtés újratöltve – 68.5000 gyerek szelektálhat

SAJTÓKÖZLEMÉNYAzonnal közölhető

Idén 20 városban és 60 kistelepülésen indította el iskolai és óvodai környezetvédelmi programját az IKSZ

Budapest, 2012. november 20. – Az idei tanévben, 20 városban és 60 kistelepülésen, 300 oktatási intézmény és több mint 68.500 gyermek részvételével kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) iskolák és óvodák számára meghirdetett italos kartondoboz gyűjtőprogramja. Az immár harmadik tanévben útjára induló környezetvédelmi program célja az, hogy a gyerekek elsajátítsák az italos kartonok szelektív gyűjtésének helyes gyakorlatát. Az IKSZ a környezeti nevelés segítése mellett, anyagi támogatást is biztosít a programban résztvevő intézmények számára a visszagyűjtött tejes és gyümölcsleves dobozok mennyiségével arányosan. A legsikeresebb intézmények ezen felül akár 100.000 forintos különdíjban is részesülhetnek. Az egyesülés a helyi közszolgáltatók szakmai bevonásával valósítja meg a programot Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Esztergomban, Gödöllőn és környékén, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Siófokon, Szegeden és környékén, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszafüreden, valamint Veszprémben.

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 


BÉKÉSCSABA

 

Azonnal közölhető a környezet és az IKsz is díjazza az italoskartonok szelektív gyűjtését

19 város és 50 település oktatási intézményeiben indít nagyszabású környezetvédelmi programot az IKSZ

Békéscsaba, 2012. november 8. – Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés iskolai és óvodai italos karton dobozgyűjtő programja, amelyet Békéscsabán a helyi közszolgáltató szakmai együttműködésével valósít meg a környezetvédelmi szervezet. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekeken keresztül a szülők figyelmét is felhívja csomagolási hulladékok, ezen belül is az italos kartondobozok folyamatos szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára. A programot az IKSZ az idén 19 városban és mintegy 50 településen rendezi meg, több mint 500 oktatási és nevelési intézmény 100.000 tanulójának adva meg a lehetőséget, hogy a gyakorlatban is megtapasztalhassák a környezetvédelem ezen egyszerű módját.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 


EGER

 

Azonnal közölhető

a környezet és az IKsz is díjazza az italoskartonok szelektív gyűjtését

19 város és 50 település oktatási intézményeiben indít nagyszabású környezetvédelmi programot az IKSZ

Eger, 2012. november 6. – Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés által szervezett iskolai és óvodai italos karton dobozgyűjtő program, amelyet Egerben a Városgondozás Eger Kft. szakmai együttműködésével valósít meg a környezetvédelmi szervezet. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekeken keresztül a szülők körében is felhívja a figyelmet a csomagolási hulladék, ezen belül is az italos kartondobozok folyamatos szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára. A programot az IKSZ az idén 19 városban és mintegy 50 településen rendezi meg, több mint 500 oktatási és nevelési intézmény 100.000 tanulójának adva meg a lehetőséget, hogy a gyakorlatban is megtapasztalhassák a környezetvédelem ezen egyszerű módját.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 


TATABÁNYA

 

Azonnal közölhető

a környezet és az IKsz is díjazza az italoskartonok szelektív gyűjtését

18 város és 50 település oktatási intézményeiben indít nagyszabású környezetvédelmi programot az IKSZ

Budapest, 2012. október 1. – Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés által szervezett iskolai és óvodai italos karton dobozgyűjtő program, amelyet Tatabányán az AVE Tatabánya Zrt. szakmai együttműködésével valósít meg a környezetvédelmi szervezet. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekeken keresztül a szülők körében is felhívja a figyelmet a csomagolási hulladék, ezen belül is az italos kartondobozok folyamatos szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára. A programot az IKSZ az idén 18 városban és mintegy 50 településen rendezi meg, több mint 500 oktatási és nevelési intézmény 100.000 tanulójának adva meg a lehetőséget, hogy a gyakorlatban is megtapasztalhassák a környezetvédelem ezen egyszerű módját.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben (letölthető formátumban)

 


 

GÖDÖLLŐ

a környezet és az IKsz is díjazza az italoskartonok szelektív gyűjtését

18 város és 50 település oktatási intézményeiben indít nagyszabású környezetvédelmi programot az IKSZ

Budapest, 2012. szeptember 17. – Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés által szervezett iskolai és óvodai italos karton dobozgyűjtő program, amelyet Gödöllőn és régiójában a Zöld Híd Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. szakmai együttműködésével valósít meg a környezetvédelmi szervezet. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekeken keresztül a szülők körében is felhívja a figyelmet a csomagolási hulladék, ezen belül is az italos kartondobozok folyamatos szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára. A programot az IKSZ az idén 18 városban és mintegy 50 településen rendezi meg, több mint 800 oktatási és nevelési intézmény 150.000 tanulójának adva meg a lehetőséget, hogy a gyakorlatban is megtapasztalhassák a környezetvédelem ezen egyszerű módját.

Gödöllői Sajtóközlemény teljes terjedelemben (letölthető formátumban)


ESZTERGOM

a környezet és az IKsz is díjazza az italoskartonok szelektív gyűjtését

18 város és 50 település oktatási intézményeiben indít nagyszabású környezetvédelmi programot az IKSZ

Budapest, 2012. szeptember 18. – Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés által szervezett iskolai és óvodai italos karton dobozgyűjtő program, amelyet Esztergomban az Eszköz Kft. szakmai együttműködésével valósít meg a környezetvédelmi szervezet. A kezdeményezés célja, hogy a gyermekeken keresztül a szülők körében is felhívja a figyelmet a csomagolási hulladék, ezen belül is az italos kartondobozok folyamatos szelektív gyűjtésének és újrahasznosításának fontosságára. A programot az IKSZ az idén 18 városban és mintegy 50 településen rendezi meg, több mint 800 oktatási és nevelési intézmény 150.000 tanulójának adva meg a lehetőséget, hogy a gyakorlatban is megtapasztalhassák a környezetvédelem ezen egyszerű módját.

Esztergomi Sajtóközlemény teljes terjedelemben (letölthető formátumban)


 

PROGRAM FELHÍVÁS

Tisztelt Igazgató Asszony/Úr!

Tárgy: Meghívó az Iskolai és Óvodai Italos Karton Dobozgyűjtő Programra, a 2012-2013 tanévre

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) több mint 8 éve sikeresen dolgozik azon, hogy minél több gyerek és felnőtt figyelmét felhívja arra, hogy az italos karton csomagolóanyag szelektíven gyűjthető, és újrahasznosítható.

Az IKSZ és a helyi közszolgáltató szakmai együttműködésével a tavalyi tanévben (2011-2012) sikeresen került már megrendezésre az Iskolai és Óvodai Italos Karton Dobozgyűjtő Program.

A program célja, hogy a pedagógusokkal közösen, felhívjuk a gyerekek és a szülők figyelmét az italos kartondobozok (tejes és gyümölcsleves többrétegű dobozok) szelektív gyűjtésének fontosságára. Az előző évről információt talál honlapunkon www.italoskarton.hu.

Ebben a tanévben programot Magyarország 25 településén rendezzük meg a helyi szolgáltatók és önkormányzatok támogatásával.

A tavalyi programban résztvevő 270 intézmény összesen mintegy 58.000 óvodása és iskolása több mint 95 tonna italos kartondobozt gyűjtött össze, nagyban hozzájárulva a Magyarországon szelektíven gyűjtött italos kartondobozok arányának a jelenlegi 19%-ról 22%-ra növeléséhez és a környezettudatos nevelés sikerességéhez.

Minden résztvevő intézmény az összegyűjtött mennyiséggel arányosan díjazásban részesül, melyet félévente folyósít az IKSZ. Azt az intézményt, amelyben a program folyamán 1 tonna feletti mennyiséget gyűjtenek a gyerekek, a teljesítményarányos díjazáson felül 100.000 forinttal jutalmaz az Egyesülés.

Mindemellett az országos összehasonlításban, létszámarányosan legtöbbet gyűjtő óvodát és iskolát is 100.000-100.000 Ft-os különdíjban részesíti az IKSZ.

További információt a díjazásról és a jelentkezésről a szabályzatra kattintva találhatnak, illetve kollegáim készséggel állnak az Önök rendelkezésére.

Bízunk abban, hogy az Önök intézménye is csatlakozik az Iskolai és Óvodai Italos Karton Dobozgyűjtő Programhoz!

Jelenleg az alábbi településeken van lehetősége az intézményeknek a programhoz való csatlakozásra:

 • Aszód
 • Debrecen
 • Esztergom
 • Fót
 • Füzesabony
 • Gödöllő
 • Herend
 • Kaposvár
 • Miskolc
 • Nyíregyháza
 • Pécs
 • Siófok
 • Szeged
 • Székesfehérvár
 • Tatabánya
 • Tiszafüred
 • Vác
 • Veszprém

SZABÁLYZAT

JELENTKEZÉSI LAP

PLAKÁT - LETÖLTHETŐ FORMÁTUMBAN

Kapcsolódó híreink
> Iskolai akciók 2008 / 2009 2. félév
> Iskolai akció 2010
> Kampányok /Iskolai akciók 2008-2009 tanév 1. félév
> kampányok /Iskolai akciók 2004-2005 tanév
> kampányok /Iskolai akciók 2005-2006 tanév
> kampányok /Iskolai akciók 2006-2007 tanév
> kampányok /Iskolai akciók 2007-2008 tanév
> iskolai gyűjtőprogram 2010/2011
> Iskolai akciók 2011
> Iskolai programok 2012
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.