IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Sajtóanyagok 2015

 

Lapíts és szakíts!

A sztárokkal közös klipbe kerülhetnek a szelektáló diákok

Hírességekkel indít környezetvédelmi videó pályázatot az IKSZ

Panerai Replica Watches

Budapest, 2015. március 16. – Ismert magyar előadók, köztük Tóth Gabi, Nagy Feró és a Beatrice, D. Tóth András, a Ladánybene 27 vagy a Belmondo Band példáját is követhetik azok a gyerekek, akik részt vesznek az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) legújabb kampányában. Az IKSZ iskolai oktatóprogramjához kapcsolódóan környezetvédelmi videó pályázatot hirdet Lapíts és Szakíts címmel általános- és középiskolás gyerekek részére, melynek célja annak bemutatása, hogy az italos kartondobozok szelektíven gyűjthetők és újrahasznosíthatók. Kevesen tudják, hogy a dobozok szelektív gyűjtését meg kell, hogy előzze a dobozok laposra taposása. Ezt a momentumot, vagyis a „LAPÍTÁST” ragadja meg a mostani kezdeményezés. A pályázatban résztvevő fiataloknak egy rövid, de kreatív és látványos videóban kell bemutatniuk azt, hogy ők hogyan lapítják és gyűjtik szelektíven a dobozokat. A kampány végén, a hírességek és a gyerekek által beküldött felvételekből az IKSZ egy zenei klipet állít össze, amelyben a doboz lapítások hangja, vagyis a pukkanások adják majd a ritmust. A pályázati felhívás több mint 1000 iskolába, azaz kb. 250.000 diák számára jut el. A hírességek videói, amelyeket a gyerekek ösztönzése céljából készítettek, az IKSZ közösségi oldalain érhetők el (www.facebook.com/italoskarton).

 

Letölthető sajtóközlemény

 

 

Tovább nőtt az italos kartondobozok szelektív gyűjtésénak aránya!

 

Névtelen.png

Tavaly 23%-ra nőtt az italos kartondobozok szelektív gyűjtési aránya Magyarországon az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) adatai szerint. A szelektíven gyűjtött és újrahasznosított tejes és gyümölcsleves dobozok mennyisége 2014-ben ezzel elérte a 2.700 tonnát, amely 120 tonnával több, mint egy évvel korábban. Az IKSZ 10 éves fennállása során, Magyarországon mintegy 16.500 tonna italoskarton került a szelektív hulladékgyűjtőkbe, amely az Egyesülés számításai szerint 3 milliárd forint gazdasági értéket hozott létre, a megtakarított hulladéklerakási díj, a szolgáltatók által igényelhető támogatás, a kinyert újrapapír és a megmentett fák értékét figyelembe véve. Ahhoz, hogy e hulladéktípus magyarországi visszagyűjtési aránya felzárkózzon a 44%-os Európai Uniós átlaghoz, az IKSZ szerint a fiatal generáció folyamatos oktatása, a lakosság tájékoztatása, valamint az szükséges, hogy az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének infrastruktúrája országosan egységessé váljon. Jelenleg ugyanis városonként különbözik e 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyag gyűjtésének módja; ugyanis van ahol a feldolgozás és utóválogatás szempontjából legelőnyösebbnek tartott műanyag hulladékokkal gyűjtik együtt, van ahol pedig a házhozmenő szelektív gyűjtés konténereibe vagy zsákjaiba kell őket dobni.

A teljes sajtőközlemény itt letölthető

Letölthető kép és diagram

Kapcsolódó híreinkx
> Sajtóanyagok 2014
> Sajtóanyagok 2013
> Sajtóanyagok 2012
> Sajtóanyagok 2011
> Sajtóanyagok 2010
> Sajtóanyagok 2009
> sajtóanyagok 2008
> sajtóanyagok 2007
> sajtóanyagok 2006
> sajtóanyagok 2005
> sajtóanyagok 2004
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.