IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

10 ÉVES AZ IKSZ

 

 Idén 10 éves az IKSZ 

 

2,7 MILLIÁRD FORINTNYI ÉRTÉKET TEREMTETT AZ ITALOS KARTONOK SZELEKTÍV GYŰJTÉSE

 

 Budapest, 2014. június 25. - Tíz év alatt több mint 2,7 milliárd forint gazdasági érték létrehozásában működött közre az italos kartondobozok szelektív gyűjtése révén az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ). Az idén tíz éves szervezet azért jött létre,franck muller replica watches hogy segítse az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének és hasznosítási arányának növelését. Napjainkra az Egyesülés munkájának is köszönhetően az egy év alatt hulladékká váló, mintegy 400 millió darab tejes és gyümölcsleves doboz 22%-át gyűjtjük szelektíven, ami a 2004-es 2%-os visszagyűjtés 11-szerese. Az IKSZ 50%-os szelektív visszagyűjtési arányt kíván elérni 2020-ra, mely évente 1,2 milliárd forint megtakarítást eredményezne az országnak jelenlegi árakon.

 

A teljes sajtóközlemény itt tölthető le 

 

 

 

TOVÁBB nőtt az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének aránya

A begyűjtés infrastruktúrájának egységesítésében látja a további növekedés lehetőségét az IKSZ

 Tavaly 23%-ra nőtt az italos kartondobozok szelektív gyűjtési aránya Magyarországon az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) adatai szerint. A szelektíven gyűjtött és újrahasznosított tejes és gyümölcsleves dobozok mennyisége 2014-ben ezzel elérte a 2.700 tonnát, amely 120 tonnával több, mint egy évvel korábban. Az IKSZ 10 éves fennállása során, Magyarországon mintegy 16.500 tonna italoskarton került a szelektív hulladékgyűjtőkbe, amely az Egyesülés számításai szerint 3 milliárd forint gazdasági értéket hozott létre, a megtakarított hulladéklerakási díj, a szolgáltatók által igényelhető támogatás, a kinyert újrapapír és a megmentett fák értékét figyelembe véve. Ahhoz, hogy e hulladéktípus magyarországi visszagyűjtési aránya felzárkózzon a 44%-os Európai Uniós átlaghoz, az IKSZ szerint a fiatal generáció folyamatos oktatása, a lakosság tájékoztatása, valamint az szükséges, hogy az italos kartondobozok szelektív gyűjtésének infrastruktúrája országosan egységessé váljon. Jelenleg ugyanis városonként különbözik e 100%-ban újrahasznosítható csomagolóanyag gyűjtésének módja; ugyanis van ahol a feldolgozás és utóválogatás szempontjából legelőnyösebbnek tartott műanyag hulladékokkal gyűjtik együtt, van ahol pedig a házhozmenő szelektív gyűjtés konténereibe vagy zsákjaiba kell őket dobni.

Hublot Big Bang Replica Watches

A teljes sajtóközlemény letölthető itt

Diagram

www.breitlingshop.co Replica Rolex Watches

© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.