IKSZ: italos kartondobozok újrahasznosítása, szelektív hulladékgyűjtés, papír újrahasznosítás
Elérhetőségünk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Griff Irodaház Keresés
Hova dobjam?

Selection ROCKs!

Selection ROCKs!

Sajtóanyagok 2013

Sajtóanyagok 2013

 

Békéscsaba, 2013. március 25.

 

 

 

A mai napon adta át az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az egy tonna tejes és gyümölcsleves dobozért járó különdíját a Petőfi utcai Általános Iskolának Békéscsabán. Az intézménybe járó gyerekek fejenként több mint 1,5 kilogramm, azaz 58 darab italos kartondoboz összegyűjtésével érték el a 100.000 forintos különdíjat

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

Rolex Replica Watches


 

Balatonfüred, 2013 március 7-8.

Balatonfüredre ÉRKEZETT AZ iKSZ INTERAKTÍV KÖRNYEZETVÉDELMI KIÁLLÍTÁSA

Interaktív kiállítással népszerűsíti az IKSZ és a Pullus Alapítvány a hulladék megelőzés és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben


Füzesabony, 2013. március 5.

A mai napon a Pöttömke Óvodában Környezetvédelemről szóló előadást tartott az IKSZ

Füzesabonyban összesen 1 intézmény, a füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsöde csatlakozott az IKSZ által meghirdetett gyűjtőprogramhoz, a tanév elejétől 150 óvodás gyűjtheti a dobozokat napi rendszerességgel. Az eddig összegyűjtött mennyiség 201 kg. Az IKSZ célja, hogy a programon keresztül rászoktassa az iskolásokat és óvodásokat, rajtuk keresztül természetesen a szüleiket az italos kartondobozok rendszeres szelektív gyűjtésére.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 

 


www.cmflorida.com

 

Tiszafüred, 2013. március 5.

A mai napon a Kossuth Lajos Gimnáziumban, majd ezt követően a Szent Imre Általános Iskolában- Környezetvédelmi órát és újrapapír bemutató tartott az IKSZ

Tiszafüreden összesen 5 intézmény, 3 iskola és 2 óvoda csatlakozott az IKSZ által meghirdetett gyűjtőprogramhoz, a tanév elejétől így összesen több mint 1500 iskolás és óvodás gyűjtheti a dobozokat napi rendszerességgel. Az eddig összegyűjtött mennyiség 767 kg.

Az IKSZ célja, hogy a programon keresztül rászoktassa az iskolások és óvodásokat, rajtuk keresztül természetesen a szüleiket az italos kartondobozok rendszeres szelektív gyűjtésére.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 

 


 

Pécs, 2013. február 25.

A mai napon adta át az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az egy tonna tejes és gyümölcsleves dobozért járó különdíját a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolának Pécsen. Az intézménybe járó gyerekek fejenként átlagosan 1,5 kilogramm, azaz 52 darab italos kartondoboz összegyűjtésével érték el a 100.000 forintos különdíjat.

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 


NYÍREGYHÁZÁN MÁR KÉT ISKOLA IS ELÉRTE AZ EGY TONNA ÖSSZEGYŰLT ITALOS KARTON MENNYISÉGET

Százezer forintos különdíjat vehetett át a Jókai Mór Református Általános Iskola és a Móricz Zsigmond Általános Iskola az Italos Karton Egyesüléstől 

Nyíregyháza, 2013. február 12. – A mai napon adta át az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az egy tonna tejes és gyümölcsleves dobozért járó különdíját a Jókai Mór Református Általános Iskolának és a Móricz Zsigmond Általános Iskolának Nyíregyházán. Az iskolák tanulói fejenként átlagosan közel két kilogramm italos kartondoboz összegyűjtésével az országosan résztvevő több mint 300 intézmény közül az elsők közt érték el a 100.000 forintos különdíjjal járó egy tonna italos karton mennyiséget az IKSZ Iskolai és Óvodai Italos Karton Gyűjtőprogramjában.

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben


 

 

SZÉKESFEHÉRVÁRI ISKOLA GYŰJTÖTTE ÖSSZE LEGHARAMARABB AZ EGY TONNA ITALOSKARTONT

Százezer forintos különdíjat vehetett át a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola az Italos Karton Egyesüléstől  

 

 

Székesfehérvár, 2013. január 10. – A mai napon adta át az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az egy tonna tejes és gyümölcsleves dobozért járó különdíját a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolának, Székesfehérváron. Az iskola tanulói fejenként átlagosan 65 darab italos kartondoboz összegyűjtésével az országosan résztvevő mintegy 300 intézmény közül elsőként érték el a 100.000 forintos különdíjjal járó egy tonna italos karton mennyiséget.

 

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben


Önkéntesség helyett önérdek: szemléletváltásra hívta fel a figyelmet az IKSZ

Harmadik alkalommal szervezett kommunikációs szakmai konferenciát az IKSZ

Budapest, 2013. január 29. – A következő évek során várhatóan Magyarországon kiépül a házhoz menő szelektív gyűjtési rendszer, amellyel egy időben a lakosság által eddig önkéntes alapon végzett szelektív hulladékgyűjtés kötelezettséggé és egyben anyagi érdekké is válik. Az új rendszer kiépülésével a gyűjtőszigetes szelektív gyűjtés háttérbe szorul, a legtöbb frakciót, így a fémet, a papírt és a műanyagot, valamint a tejes és gyümölcsleves dobozokat a társasházakban kihelyezett edényzetben vagy családi házak esetében különböző színű zsákokban, kukákban fogják gyűjteni. Ezekhez a változásokhoz kívánt segítséget nyújtani az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ), amely az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) és a Zöld Ipar Magazin támogatásával immár harmadik alkalommal rendezte meg a Szelektív Hulladékgyűjtési Kommunikációs Szakmai Konferenciát.

 

Sajtóközlemény a konfrenciáról

 


több mint 30 TONNA italoskartont gyűjtöttek a gyerekek

Félidejéhez érkezett az IKSZ országos italos kartondoboz gyűjtőprogramja

Budapest – 2013. január 21. – Már több mint 30 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek óvodások és iskolások az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szeptember végén kezdődött országos gyűjtőprogramjában. Az idei gyűjtésben minden eddiginél több, 303 oktatási intézmény mintegy 68 500 tanulója vesz részt, 20 városban és 60 kistelepülésen. Az intézmények és a gyerekek lelkesedését jól tükrözi, hogy van olyan iskola, amelyben a gyűjtés meghaladta már az 1 tonnát, amelyért 100.000 Ft-os különdíjban részesült. Az IKSZ által meghirdetett környezetvédelmi program célja, hogy felhívja az óvodások és iskolások, valamint szüleik figyelmét arra, hogy az italos karton csomagolás szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható.

 

Sajtóközlemény teljes terjedelemben

 

http://filmeonlinese.com/css/BB7750.html

http://www.musy.net/Maserati-1/Mastroph/replica-tag-heuer-aquaracer.html

Kapcsolódó híreinkx
> Sajtóanyagok 2004
> Sajtóanyagok 2005
> Sajtóanyagok 2006
> Sajtóanyagok 2007
> Sajtóanyagok 2008
> Sajtóanyagok 2009
> Sajtóanyagok 2010
> Sajtóanyagok 2011
> Sajtóanyagok 2012
© 2008 - 2010 Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Minden jog fentartva.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés az italos kartondobozok szelektív hulladékgyűjtését szorgalmazza és népszerűsíti Magyarországon a környezetvédelem, az értékes alapanyagok újrahasznosítása és az energiatakarékosság érdekében.