Barion Pixel

Élelmiszerbiztonság

Az italos kartondobozok életünk egyik nélkülözhetetlen csomagolása, mivel az élelmiszereket és italokat biztonságosan, frissen tartják a fogyasztók számára. A fény, a levegő és a szennyeződések által okozott minőségromlástól is védik az ilyen csomagolásban forgalomba hozott termékeket.

Továbbá kritikus fontosságúnak bizonyulnak az ízek, aromák, színek, tápanyagok és vitaminok – vagyis az összes szükséges élelmiszer összetevő – megőrzésében mind a hosszú távú tárolás, mind a rövid időn belüli hűtött felhasználás során.

Italos kartondobozok és élelmiszerhulladék:

Az élelmiszercsomagolás alapvető fontosságú a globális élelmiszerellátás biztosításához és az élelmiszerrendszerek fenntartásához. Az italos kartonfontos szerepet játszik az élelmiszerbiztonság, a higiénia és a fogyasztóvédelem biztosításában, miközben segít az élelmiszer-ellátási lánc fenntartásában is. Elsődleges funkciója, hogy a terméket a gyártási, szállítási, tárolási és fogyasztási lánc során minőségileg megőrizni.

Az italos kartondobozokba csomagolt termékek akár 12 hónapig is tárolhatók hűtés nélkül, így nincs szükség hozzáadott tartósítószerekre, továbbá energiát takarítanak meg, és megszűnik a hűtési folyamat működtetésével járó szén-dioxid-kibocsátás is.